0

De leerlingen van de School met de Bijbel in Benthuizen beleefden woensdag 28 november een feestelijke dag. Niet alleen was er bezoek van onder andere de Alphense wethouder Han de Jager, ook de winnaars van een speciale kleurwedstrijd werden bekendgemaakt. Bovendien kwam het behoud van het bijzondere schoolgebouw in hartje Benthuizen weer een stap dichterbij.

Over ruim tweeëneenhalf jaar verhuist de School met de Bijbel in Benthuizen naar de Brede school op een nieuwe locatie in het dorp. Daarmee komt het markante schoolgebouw uit 1951 vrij. Met de indeling en de centrale ligging in het dorp leent de school zich goed voor bijvoorbeeld een woon-zorgvorm. Woningcorporatie Habeko wonen en Allcura Thuiszorg uit Benthuizen willen samen onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor dit gemeentelijk monument aan de Graaf van Bloisstraat. Zij tekenden woensdag 28 november een intentieovereenkomst in de directeurskamer van de school.

Voordat de handtekeningen werden gezet, maakte wethouder Han de Jager (welzijn en zorg) eerst bekend dat Elena van Veen (groep 1) en Joël de Bruin (groep 5) in de prijzen waren gevallen. Zij maakten alle twee een prachtige kleurplaat en namen onder luid applaus hun prijs in ontvangst. Vervolgens verraste Habeko alle kinderen met een gezonde traktatie.

 

Nieuw thuis voor ouderen
De leerlingen van de School met de Bijbel zijn goed op de hoogte van de toekomstplannen voor hun oude schoolgebouw. Dat bleek wel toen wethouder De Jager ze ernaar vroeg. “Een nieuw thuis voor zieke ouderen,” klonk het. Op dit moment zijn er geen voorzieningen in Benthuizen die chronisch zieken met meervoudige lichamelijke problemen een beschutte woonvorm bieden. De samenwerking tussen Habeko wonen en Allcura Thuiszorg kan hierin verandering brengen. Martin Bogerd, directeur-bestuurder van Habeko: “Samen met Allcura onderzoeken we wat er mogelijk is voor dit gebouw. Voor ons staat voorop dat we het gemeentelijke monument graag een permanente functie willen geven en zo kunnen behouden voor het dorp.”

Bianca van der Meer van Allcura Thuiszorg schat dat het pand na verbouwing plaats biedt aan 16 tot 24 bewoners. De gemeente ziet graag dat ieder dorp zorg en welzijn zoveel mogelijk centraal aanbiedt. Daarin kan de oude school in Benthuizen ook voorzien, door bijvoorbeeld andere zorgaanbieders op te nemen in het gebouw. Bianca benadrukt dat alle inwoners van Benthuizen gebruik kunnen maken van de zorg die hier wordt aangeboden. Zij tekende samen met Mark Gieben van Allcura Thuiszorg en Martin Bogerd de intentieovereenkomst. De volgende stap is een concreet bouw- en financieel plan opstellen. Ook willen de partijen in gesprek met de gemeente om te kijken of ze op financiële steun kunnen rekenen.

Initiatief Dorpsoverleg Benthuizen
Ook aanwezig waren Wijnand Goudzwaard en Dick Dusoswa van Dorpsoverleg Benthuizen. De gemeente Alphen aan den Rijn heeft in januari het pand van de School met de Bijbel aangewezen als gemeentelijk monument. Dit op initiatief van het Dorpsoverleg Benthuizen met medewerking van de Historische kring Benthuizen. Het deskundigenrapport opgesteld door Herman Maas was hierbij doorslaggevend. Het Dorpsoverleg is positief over de voorgenomen samenwerking tussen Habeko wonen en Allcura Thuiszorg en ziet uit naar de plannen voor het bijzondere gebouw dat onlosmakelijk is verbonden met Benthuizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cosine - Training, Coaching & Business WordPress Theme

Hnk - Architecture Business WordPress Theme

Konstruct - Construction, Building WordPress Theme

AnyCar - Automotive, Car Dealer, Dealership WordPress Theme

Mountain - Portfolio, Agency WordPress Theme